חלומות ככלי לשינוי והעצמה אישית
לשלוט על חלומות, זה אומר לשלוט על החיים, וזהו אחד ההישגים הרוחניים הגבוהים שאליו האדם צריך ויכול לשאוף. חלומות אינם משהו שקורה לנו רק בלילה – הם גם כלים רבי עוצמה היכולים לשנות את הדרך בה אנו רואים את החיים. אם נעבוד נכון נגלה שקיים קשר חזק בין חלומות אותם אנו חולמים בזמן שינה, לבין היכולת שלנו להגשים את אותם החלומות, המאויים והשאיפות, המלווים אותנו בזמן ערות.
בדף זה אני מזמין אתכם ואתכן לחקור, לתרגל ולגלות את עולם החלימה. כאן תקבלו כלים וקישורים חשובים על אודות חלומות, אבל חשוב לזכור כי חלימה לא מתרחשת רק בזכות טכניקות או מניפולציות. אלו עוזרים מאד, אולם היא מתרחשת בזכות שינויים פנימיים שאנו עושים ובזכות העצמה של אנרגיה מיוחדת – אנרגיית העצמה שלנו שבלעדיה החלימה שלנו תהיה בלתי אפשרית.
לכן אני ממליץ לכם לבקר במיוחד בחלק העוסק בהעצמה אנרגטית, כיוון שאם אנו רוצים להגיע אל הישג חשוב זה – חלומות צלולים, עלינו לעשות שינוי גם בפנים ובמיוחד להתחיל להבין מהי אותה אנרגיה המניעה את החיים, ולקבל כלים דרכם נוכל להתחיל להעצים את עצמנו.
אם כך חולמי חלומות יקרים בואו נצא לדרך….
כאן אפשר לקרוא מאמרים בנושאים חלומות ומאמרים על סימבולים
ואת מי שרוצה להתחיל לעבוד עם מרחב החלום – אני מזמין להצטרף לקורס החלומות הקרוב.
ויש גם קורס חלומות חינם – לעורר את החלום
פשרם של חלומות: מיעקב ויוסף ועד פרויד ויונג
כולנו חולמים חלומות, בכל גיל, בכל תרבות ובכל אזור גיאוגרפי, ומשכך – חלומות תמיד העסיקו את האדם החושב.
חלומות כנבואה והתגלות אלוהית
על חלומות יכולנו לקרוא כבר בספר בראשית, בפרשת ו"יצא", עת יעקב חולם על סולם המגיע עד לשמיים וממנו יורדים ועולים בזה אחר זה מלאכים, ובו אלוהים מבטיח ליעקב וזרעו לרשת את הארץ. מאוחר יותר אנחנו פוגשים בתנ"ך את יוסף, בעל החלומות, שמתעקש על פענוח פשר החלומות שלו ומשתמש בחלומותיו כדי להשפיע על אחיו ולרוממם את מעמוד בעיניהם. לאחר מכן, הופך יוסף למומחה חלומות של ממש ומתבקש לפענח את חלומותיו של פרעה. בתקופה התנ"כית, אם כן, חלומות נתפסו כמעין ניבוי אלוהי.
חלומות כחלון אל נבכי הנפש והנשמה
בעת המודרנית, היה זה זיגמונד פרויד שהחל לפנות מקום של כבוד לחלומות בתיאוריה הפסיכואנליטית שלו. הוא פרסם כבר בשנת 1900 את הספר "פשר החלומות" והיה מהראשונים לקשר בין חלומות לבין התת מודע. לדידו של פרויד, חלומות מאפשרים מימוש של משאלות שאינן מודעות לחולם.
אך בעוד פרויד שם את הדגש על חווית החלום האינדיבידואלית, זו הטומנת בחובה תכנים וחוויות אישיות, יונג, תלמידו של פרויד, הציע רעיון חדש וקרא לו – תת מודע קולקטיבי. לפי התיאוריה של יונג, לצד חווית החלום האינדיבידואלית שעליה הצביע פרויד, התת מודע האנושי זוכר ואף מדחיק תוכן סימבולי המשותף לכלל בני האדם, תוכן שעבר בתורשה והצטבר מדור לדור. תוכן זה, כאמור, משותף לכל בני האדם והוא בא לידי ביטוי בארכיטיפים, שהם למעשה סמלים או סימבולים. ארכיטיפים אלו יכולים להופיע בתוך חלומות של אנשים כ"לידה", כ"אימא", כ"אבא", כ"מוות", כ"פרסונה" או כ"אלוהים", וניתן לזהות ולפרש ארכיטיפים אצל כל אדם שכן אנחנו חולקים סמלים אלו בתת המודע הקולקטיבי שלנו. תת המודע הקולקטיבי עולה בעת חלימת חלומות והעובדה שאנחנו חולקים סמלים, מאפשרת פיענוח חלומות אוניברסלי.
חלומות ככלי לשינוי והעצמה אישית
"כל חלומותינו ניתנים להגשמה אם רק יהיה לנו האומץ לשאוף אליהם בהתמדה", וולט דיסני
נראה, אפוא, שבעבר הרחוק החולם נתפס כישות פאסיבית, כלומר – הוא חווה חלומות המתגלים אליו בשנתו ואין לו כל שליטה בהם. אך בעשורים האחרונים התחדדה ההבנה כי החולם לא חייב להיות פאסיבי, הוא יכול לשלוט על חלומות, לווסת אותם, להשתמש בהם ככלי לריפוי ואפילו כאמצעי ליצור שינויי מהותי בחיים. כאשר החלום הוא כלי אשר ניתן באמצעותו לחדד מיומנויות, לחזק כישורים ולשייף יכולות.
פירוש של חלומות יוצר גישה אל הלא-מודע ומאפשר הבנה עמוקה של דפוסי חשיבה לא יעילים ותפיסות מעכבות. עבודה נכונה על חלומות יכולה לספק תשובות לשאלות שטורדות את מנוחתנו ומגבילות אותנו. חלום ככלי תרפויטי מאפשר פריקת מתחים ופתרון בעיות. החלום יכול גם להדריך אותנו, לתרום לעשייה ולגרום למודעות רבה יותר בזמן הערות.
שליטה על חלומות
"אם אתה מסוגל לחלום, אתה מסוגל גם לבצע"
שליטה בחלומות הוא חיונית, כאשר המטרה היא לחלום חלומות צלולים, לשלוט בהם ולנצל אותם לתועלתנו. מניסיוני, לא ניתן לשלוט בחלום עד שלא שולטים במציאות. לכן, מומלץ כל כך לתרגל מודעות ולהתמיד בה.
שליטה בחלום פירושה שליטה בחיים, וככל שמבינים את הקשר בין חלומות בעת השינה לבין היכולת שלנו לממש חלומות במציאות, בזמן הערות, כך גדל הסיכוי לשלוט בחלומות ולהגשים אותם.
הבנת חלומות עשויה לחולל שינוי משמעותי בחיים; היא יכולה לשנות את האופן שבו מתבוננים ותופסים את העולם וגם את האופן שבו נראה היום-יום של כל אחד ואחת מאיתנו. החלום מעניק לנו הצצה אל הנפש, אל הנשמה, הוא כלי נהדר להעצמה אישית ואמצעי טיפולי המאפשר גישה אל מרחב תודעתי שאינו נגיש בדרך כלל – התת-מודע.