הספר החדש - קריאה בקלפי טארוט למתקדמים - עכשיו בהדסטארט

לטהר או לא לטהר קלפי טארוט?

לא פעם אנו מרגישים שהגיע הזמן לטהר את חפיסת קלפי הטארוט שלנו. הנה ממש עכשיו ייצא מהמפגש עם הקלפים אדם ואנו אומרים לעצמנו: "טוב, זה היה מפגש עם 'אנרגיות קשות'" ומייד כשהוא הולך אנו מרגישים צורך לטהר את הקלפים. כמעט כל הקוראים שאני מכיר נוהגים לטהר את הקלפים. יש כאלו העושים את זה לאחר כל קריאה, יש כאלו העושים את זה בסוף יום ויש שעושים זאת לעיתים רחוקות.
אך אבל לפני שאנחנו נגשים לטיהור הקלפים אני ממליץ לעצור לרגע ולחשוב על האפשרות שאולי זה לא הקלפים? אולי זה אנו שצריכים להיטהר ולהיטען?

במרוצת השנים למדתי כי פעמים רבות כשעולה הספק ואנו מרגישים צורך לטהר את הקלפים, הבעיה בדרך כלל איננה נעוצה בטיהור הקלפים, אלא בטיהור החסר לנו, הקוראים. הבעיה היא לרוב – אצלנו. פעמים רבות אנו יכולים להרגיש שהקלפים "לא נקיים" ובמיוחד כאשר אנו עושים מספר קריאות רב בזה אחר זה. למרות התחושות האלו, לרוב לא הקלפים הם אלו שזקוקים לטיהור או זקוקים להיטען, אלא לרוב אנחנו נהיה אלו שצריכים טיהור.

טיהור קלפי טארוט בין קריאה לקריאה

כשאנו עושים קריאות בזה אחר זה פעמים רבות נשאלת השאלה – מתי אנחנו אמורים לטהר את הקלפים? ובכן, התשובה שאני יכול לתת היא למרות התחושה הקיימת כי הקלפים צריכים טיהור, בדרך כלל זה לא הקלפים – זה אנחנו. אנחנו הם אלו הצריכים להיטען ולהיטהר.
כל עוד אנו עושים את הקריאה (או הקריאות) במצב רוח טוב, כל עוד אנו אנרגטיים ורעננים, אנו מסוגלים להתמודד עם כל ההשפעות השונות הפועלות עלינו במהלך הקריאות, אולם כאשר אנו נחלשים אנו צריכים להיות קשובים לעצמנו ולבדוק אם לא הגיע הזמן לעשות הפסקה קצרה בכדי להתחדש.

במרוצת השנים למדתי כי פעמים רבות הבעיה היא לרוב – אצלנו. פעמים רבות אנו יכולים להרגיש שהקלפים "לא נקיים" ובמיוחד כאשר אנו עושים מספר קריאות רב בזה אחר זה. למרות התחושות האלו, לרוב לא הקלפים הם אלו שזקוקים לטיהור או זקוקים להיטען, אלא לרוב אנחנו נהיה אלו שצריכים טיהור.

גם לשאלה מתי אנו צריכים לעשות הפסקה אין תשובה "נכונה". כולנו שונים מבחינה אנרגטית אחד מהשני וכל קריאה דורשת כמות שונה של ריכוז ואנרגיה, לכן אין מדד של "כמה קריאות" ניתן לעשות. צריך להקשיב לעצמנו ולדעת מתי לעשות הפסקה או להפסיק לגמרי את הקריאות להיום.

טיהור קלפי טארוט לאחר מפגש שלילי

טקס ערבוב קלפי הטארוט מתחיל כשאנו מערבבים את הקלפים. את השלב בו אנו מערבבים את הקלפים צריכים לחלק לשני שלבים:

גם במקרים בהם אנו נתקלים בקריאה מתישה באופן יוצא דופן או עושים קריאה לאדם שנראה כי יש לו "אנרגיות שליליות", אני לא מאמין כי צריך "לרוץ" לטהר את קלפי הטארוט. גם אם אנחנו נרגיש כי האדם שנתנו לו לגעת בקלפים הוא אדם 'שלילי כל-כך', שאם לא נעשה משהו, המגע עם הקלפים "ירדוף אותנו", גם כאן לפני שאנחנו חושבים על טיהור הקלפים יש קודם לחשוב על הטיהור שלנו. התשובה היא איננה תמיד "כן" וזה גם לא תמיד הפתרון.
נסו אתם להירגע, להיטען קצת. צאו לאוויר הפתוח לכמה דקות. חשבו מה הפריע, לכם נקו את הראש ולאחר שתחזרו עם כוחות מחודשים, אז תוכלו לשפוט אם יש טעם לטהר את הקלפים או לא כי הרי לרוב אם האדם היה באמת "שלילי", היינו לרוב מרגישים זאת ומראש לא נותנים לו לגעת בקלפים.

טיהור חפיסה חדשה או משומשת

כשאנו מקבלים חפיסת קלפי טארוט חדשה או משומשת אנו עומדים בפני אותה הדילמה: האם לטהר את הקלפים? יש כאלו שיגידו מייד שכן. על פניו נראה שאכן זה הדבר הנכון לעשות. אפילו רק "לייתר בטחון". יחד עם זאת תחשבו מדוע עלה בנו הספק. מדוע אנו מרגישים אי נוחות בשימוש עם קלפים החדשים. פעמים רבות הבעיה היא לא בחפיסה החדשה אלא בנו ואנו "משליכים" את הבעיה על הקלפים.
ייתכן ואנו עדיין קשורים עם החפיסה הישנה שלנו, אולי אנחנו חוששים להתחיל דרך חדשה עם הקלפים החדשים וייתכנו סיבות רבות בגללן אנו חוששים מהמעבר לחפיסה החדשה. שוב, לרוב זה לא הקלפים – זה אנחנו!

קיימות הרבה מאד דרכים לטהר את הקלפים, אבל הדרך הפשוטה מכולן היא להחזיר אותם למצב "בתולי". 

איך בפועל מטהרים קלפי טארוט?

קיימות הרבה מאד דרכים לטהר את הקלפים. כשאני למדתי טארוט המורה שלי הראתה לי כיצד היא נוהגת לטהר אותם. לא הייתה לה גישה אחת בה היא השתמשה, אבל לפני כל פעם שהיא החליטה שזה הזמן לטהר "קצת" את הקלפים, ולא משנה באיזה טכניקת טיהור היא השתמשה, היא הייתה מחזירה אותם תחילה למצב אותו היא כינתה המצב הבתולי של קלפי הטארוט. לאחר מכן השתמשה בטכניקות טיהור שונות ששלוש מהן אפרט בהמשך.

תחילה יש להפוך את חפיסת קלפי הטארוט ל"בתולית"

להפוך את החפיסה למצב "בתולי" זה אומר שיש לסדר את הקלפים לפי סדר בו אנו רואים אותם כשלמים. אני מסדר את החפיסה כך שקלף השוטה הוא הראשון, אחריו קלף הקוסם ואחריו שאר קלפי המייג'ורים לפי הסדר. לאחר מכן אני מסדר את כל היסודות, כאשר שסדרת המטות תהיה הראשונה, אחריה סדרת המטבעות, סדרת הגביעים ולבסוף סדרת החרבות.

להפוך את החפיסה לבתולית זה אומר שיש לסדר את הקלפים לפי סדר בו אנו רואים אותם כשלמים. אני מסדר את החפיסה כך שקלף השוטה הוא הראשון, אחריו קלף הקוסם ואחריו שאר קלפי המייג'ורים לפי הסדר כאשר העולם הוא האחרון.
לאחר מכן אני מסדר את כל היסודות, כאשר האס הוא הראשון, אחריו המספר 2 וכן הלאה עד לספרה 10. לאחר המספרים יבואו קלפי החצר: נסיך, אביר, מלכה ומלך.
את היסודות אני מסדר כך שסדרת המטות תהיה הראשונה לאחר (מתחתיה) אני מסדר את סדרת המטבעות, סדרת הגביעים ולבסוף סדרת החרבות.
אם נעשה לעצמנו מבחן קצר, הרי שבחפיסה המסודרת נמצא את סדרת המייג'ורים קודם, מתחת להם תהיה סדרת המטות (זאת אומרת שאס המטות יהיה מתחת לקלף העולם), מתחת לסדרת המטות נמצא את סדרת המטבעות, הגביעים והחרבות. בפועל קלף השוטה צריך להיות הראשון בחפיסה וקלף מלך החרבות יהיה אחרון.

עכשיו, לאחר שסידרנו את החפיסה למעשה כבר עשינו את רוב עבודת הטיהור ומה שנותר הוא רק להשלים את המשימה.

טיהור באמצעות עשן של קטורת או מרווה

הדרך הראשונה, הפשוטה והמהירה היא להעביר את חפיסת קלפי הטארוט דרך עשן קטורת או מרווה (עדיף מרווה) למשך כמה שניות, כאשר במקביל לנסות ולהעביר אור לבן דמיוני מכפות הידיים דרך הקלפים אל מחוץ לקלפים.
לרוב זה מספיק ואפשר לחזור ולעשות קריאות קלפים כאוות נפשנו.

לישון עם קלפי טארוט

דרך אחרת, עליה אני ממליץ לאחר סידור קלפי הטארוט, היא לעטוף אותם בבד משי טהור ולישון עמם למשך תקופה של לילה או שניים, כשהם מונחים מתחת לכרית או לצד הראש. בדרך זו אנו גם מחזקים את הקשר עם הקלפים ואפילו יכולים "לקבל" חלומות אנרגטיים יותר.

טיהור באמצעות אש

דרך נוספת, מעניינת יותר, היא לחשוף את חבילת הקלפים ולהקיף אותה במעגל של אש הבוער למשך כמה שניות (בעזרת זרדים או חומר דליק). מעגל האש צריך להיות רציף ולא קטוע לכן, לדוגמא, מעגל של נרות לא מספיק. המורה שלי הייתה משתמשת בזרדים יבשים מהם הייתה יוצרת מעיין כתר גדול ובמרכזו היא הייתה מניחה את הקלפים.
זהירות !!! יש להקפיד לעשות מעגל אש מאד גדול סביב הקלפים כדי שהם לא יפגעו. כמו כן צריך להישמע להוראות בטיחות אש, ולכן עדיף לעשות זאת מחוץ לבית.

כמובן שיש עוד דרכים רבות לטהר קלפים ואני מזמין את כולם להעלות כאן או דרכים ושיטות טיהור נוספות.

הכותב: שגיא מנדלבוים

© שגיא מנדלבוים מטפל בהומיאופתיה קלאסית, ובעל ניסיון של 27 שנים בלימוד והוראה של קורסים וסדנאות בנושאי טארוט וחלומות אותם הוא מלמד בתל-אביב ובמרכזים שונים ברחבי הארץ. את שגיא הנכם מוזמנים לפגוש בהרצאת המבוא הקרובה וכן בקורסים: טארוט, טארוט מתקדמים ובקורס פענוח חלומות.
על הכותב בהרחבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *