את המחקר על הסימבול סוס התחלתי בזכות אהבתם הגדולה לסוסים של חבר טוב ושלי של קולגה שלי, הלן בירן, שאף עזרה לי בהכנת עבודת המחקר. שניהם יותר מאשר הביעו את רצונם שאחקור את הסימבול סוס, ומאד רציתי לתת להם מאמר המציג את הסוס כאצילי, צוהל, חופשי ופראי…. אלא שלצערי אני עומד לאכזב אותם, ואת כל אלו שיש להם חיבה לסוסים.
סוס כסימבול – הפער בין הדמיון לסוס בפועל
כשאני מתחיל לחקור סימבול אני ניגש תחילה לנשק הסודי שלי – ההומיאופתיה. כיצד הומיאופתיה עוזרת לי? פשוט. בתהליך הבנת התרופה ההומיאופתית המסויימת הזאת, מתנדבים נוטלים תרופה ההומיאופתית המורכבת מחלב של סוסה. לאחר נטילה חוזרת ושנשנית של התרופה, חווים אותם מתנדבים את אופי התרופה אשר "משתלטת" עליהם. כך ההומיאופתיה עוזרת לי, כיוון שאותם מתנדבים "מדווחים מהשטח", ומראים מה בפועל סוס מרגיש. כאן הייתה לי הפתעה גמורה כיוון שבמקום למצוא אצילות, גאווה או תכונות אחרות אשר ייחסתי לסוס מצאתי אנשים קשי יום, שבורים ומיואשים, וכאן הבנתי כי הסוס הוא אחת החיות האומללות ביותר על פני האדמה.
בתהליך הפרובינג (ואתם מוזמנים ללחוץ כאן על הקישור למאמר "איך סימבולים מגיעים לעולם" ולקרוא על התהליך בהרחבה) ניתנו למתנדבים תרופה הומיאופתית המיוצרת מחלב סוס. שמה, דרך אגב הוא lac-equinum, והמתנדבים אשר נטלו את התרופה דיווחו על סימפטומים לא קלים אשר עלו כתוצאה מ"השתלטות" התרופה עליהם.
תשישות: אחד הסימפטומים הבולטים הוא תחושת התשישות הגדולה המלווה בחוסר אנרגיה נפשית ואפתיה. המתנדבים דיווחו על חוסר רצון לפעול, הזנחה של מטלות, עייפות ונטייה פשוט – לא לעשות כלום.
תסכול: יחד עם תחושת התסכול עולה תחושה של ייאוש ורצון פשוט לעזוב את הכל. האנשים דיווחו כי נמאס להם, כי יש להם תחושה שהם עובדים ועובדים ולא משנה כמה הם טובים או מספיקים לעשות – זה אף פעם לא נגמר. התחושה הבולטת שתאפיין את אנשי הסוס היא התחושה כי הם שוקעים בבוץ טובעני.
שכחה: תכונה חשובה האופיינית לאנשי הסוס היא שיכחה. החל באיבוד זמני של היכולת לזכור שמות, לבצע חישובים פשוטים ועד למצב בו שוכחים לבצע מטלות.
סדר ואחריות: אנשי הסוס הם אנשים מסודרים ואחראיים בטבעם. הם מסוג האנשים שלא יעזבו את העבודה לפני שכל המטלות שלהם מסתיימות. מפריע להם חוסר סדר וניקיון. דווקא תכונות אלו הן המקשות עליהם את חייהם כיוון שלרוב הם מתנגשים עם תחושת התשישות והתסכול וכך תחושת האחריות של אנשי הסוס תדחוף אותם לעבוד ולעבוד ללא מנוחה וללא הפסקה, למרות התשישות ושאר סימני ההזהרה עד לאפיסת כוחות.
קיים פער גדול בין דמות הסוס אותה אנו מתארים בעיני רוחנו לבין דמות הסוס בפועל. בספרי הסימבוליקה השונים, מתואר סוס כחיה המסמלת חופש, אצילות וכוח וכך אכן אנו מדמים אותה בעיני רוחנו. אולם בפועל נראה כי הסוס המבוית הנה חיה קשת יום שעברה אין ספור של השפלות, ניצול ואכזבות מצד האדם.
אז האם זה נכון? האם אנו נמצאים בהכחשה בכל הקשור לסוסים? האם אנו עדים לעבדות ושעבוד? האם אנו לא מוכנים להודות בינינו לבין עצמנו כי בחצר ביתנו התרחשו מעשים נוראיים שהובילו את הסוסים למקום האומלל בו הם נמצאים היום?
ובכן, בואו ונבחן את ההיסטוריה ואת יחס האדם אל הסוס במהלך ההיסטוריה…
עבדך הנאמן – יחס האדם אל סוסים
הסוסים בויתו לפני כ-6,000 שנים. עד שהאדם גילה כי הוא יכול לעשות שימוש בסוסים לתועלתו, הסוסים ניצודו, נאכלו ואת דמם נהג האדם לשתות. במקרים קיצוניים האדם אף הפליג באכזריותו והיסטוריה מגלה כי היו מלכי אירים למשל, שנהגו לרחוץ במשהו הדומה למרק סוסים כחלק מטקסים שונים.
גם אני, כמו אלו הקוראים מלות אלו, הזדעזעתי כשגיליתי עובדות אלו, אולם הזדעזעתי יותר לגלות מה עלה בגורל החיות הנפלאות האלו וכשאני חושב על זה, אני לא בטוח מה טוב יותר עבור סוסים: להמשיך להיות ניצודים על-ידי האדם כבשר למאכל או להיות חלק ממורשת האדם ולקבל תפקידים כה בזויים, משפילים ושוחקים כאשר הגרוע מכל הוא שאין לאדם שובע ולא משנה כמה הסוס נותן ונותן האדם תמיד ידרוש עוד ועוד עד למצב של אפיסת כוחות.
בני-אדם השתמשו בסוסים במלחמות ומבלי שיהיה להם מושג מדוע ואיך הם נקלעו לסיטואציה הזו, הם נפצעו, נורו עליהם חיצים, הם נהרגו והנורא מכל – ללא כל הבנה. בנאמנות עיוורת הם הובלו לשדה הקרב ממנו רבים לא חזרו.
שיטות האילוף הישנות התבססו על עקרון המכוון לשבור את רוחו של הסוס ולהכניעה. דרכי האילוף כללו אלימות, מכות חשמל ואין ספור השפלות.
אנו נוטים להאמין כי סוסים הדוהרים במרוצי הסוסים נהנים, אולם לא תמיד זה כך. סוס אכן אוהב לרוץ במהירות, אולם לא לזמן כה רב כפי שלרוב נדרש ממנו. כשמגיע הזמן הוא אינו יכול לעצור. המירוץ, הסוסים הדוהרים סביב, הלחץ, הרוכב המדרבן, האימונים ושיטות האילוף, כל אלו מאיצים בו לרוץ מעבר לרצונו הטבעי. הוא מרגיש כאילו הוא נרדף על-ידי טורף, כי חייו בסכנה. הוא ממשיך לרוץ הרבה מעבר לטבע שלו ומותח את יכולתו הפיזית על לקצה היכולת.
הסוס היה העובד המסור שעזר בחקלאות וכך החיה האצילה עבדה בפרך בכל יום ובכל תנאי מזג אוויר, יומם ולילה, וכמה שהיא לא נתנה תמיד ביקשו ממנה עוד ועוד ולבסוף כשהיא הייתה חלשה ומותשת היא נשלחה אל מותה ומהעצמות שלה עשו דבק.
השאלה היא איך החיות הנפלאות האלו הביאו את עצמם להיות במקום אומלל זה. מדוע הם שיתפו פעולה? את התשובה נוכל למצוא בדרך בה הסוסים חיים בטבע.
סוסים בטבע
סוסים הם חיות חברתיות, חכמות הזקוקות לעדר כדי לשרוד. בטבע הם שייכים לצד הניצוד, לכן יש להם את האינסטינקט "הלחם או ברח" השומר עליהם והוא המרכיב העיקרי במבנה העדר שלהם . העדר נותן להם הגנה וחברה, כאשר המנהיג יימצא במרכז העדר ובקצוות העדר נמצא את הסוסים בעלי ה"מעמד הנמוך" או את אלו הנמצאים בעונש. מבנה זה משמר את ההנהגה בפני טורפים התוקפים את שולי העדר.
ההישרדות הוא הכוח המכתיב את צרכי העדר הכוללים שני חוקים חשובים: שיתוף פעולה והצמדות אחד לשני. התחרות על מעמד הסוס מתנהלת בכל זמן, אולם התחרות היא כמעט ואיננה אלימה ובמקביל לתחרות, הסוסים גם דואגים ומטפחים אחד את השני.
באופן כללי סוסים אינם אלימים. נכון שהם יכולים לעמוד על שלהם ולהיות אלימים כשאין ברירה, אולם לרוב הם פותרים את הבעיות ללא אלימות. גם כשפולש עדר סוסים זר לטריטוריה שלהם, בדרך כלל העניין מסתדר ללא אלימות. שני העדרים פשוט מוצאים פתרון וכל עדר הולך לדרכו לפי ההסדר המחודש.
סוס רואה באדם חלק מהעדר שלו ומקבל אותו כמנהיג. לא פלא אם כך שהסוסים התבייתו כל כך בקלות. הם הצטרפו בשמחה לעדר שלנו כאשר הם מציעים לתת את כל מה שיש להם. יש להם את הנטייה לרצות את בני האדם, לחבור עמם ולשרת אותם, אולם נראה שלא משנה כמה הסוס מנסה ומשתדל, לא משנה כמה הוא נותן ונותן, האדם תמיד תובע עוד ועוד ולעולם עבודתו של הסוס איננה מספיקה. אחת התכונות הבולטות שנמצא אצל אנשי הסוסים היא התחושה כי הם שוקעים, כי הם מאבדים את הקרקע אלו יהיו האנשים הרואים את החיים כקשים ובלתי אפשריים.
הסימבול סוס בחלום ובחיי היום יום
במיתולוגיה ובאגדות אנו פוגשים סוסים רבים. פעמים רבות ישמשו הסוסים את הגיבורים ופעמים רבות יהיו הגיבורים עצמם. אנו נפגוש סוסים מעופפים (פגסוס), סוסי אש, סוסים לבנים עם קרן (חד קרן) אשר הביאו ברכה וחכמה. הם מופעים בכל כך הרבה סיפורים מיתולוגיים וכמעט לכל גיבור מתלווה סוס אצילי המשרת אותו נאמנה.
תכונות הסוס, מראהו האצילי והעובדה כי הוא שירת את האדם נאמנה כ- 6,000 שנה, במהלכן עזר, בין היתר, לאדם לנדוד ולהתפתח, הפכו אותו לסימבול חשוב המהווה חלק גדול מתרבות האדם.
כוחו ועוצמתו הופכת את הסוס לסמל של כוח פיזי ונחישות. לא בכדי התפתח הביטוי "כוח סוס", שהנו מטבע לשון של אותו רעיון המייצג כוח וחוסן פיזי.
יכולת הריצה שלו המהירה הופכת אותו לסימבול של דהירה קדימה בחיים במלוא המרץ, של הצלחה ופריצת דרך בחיים.
הסוס היה שותפו של האדם במסעו על פני עולם זה. הוא ליווה אותנו לאורך כל הדרך בטוב וברע. הוא חבר נאמן, מסור, עוזר ותומך ולכן כסימבול הוא מייצג תכונות אלו.
כשמתבוננים בסוס הדוהר בטבע, כשרואים אותו רץ, מבינים מדוע הוא מייצג חופש ומסעות. זה פשוט שם – בתנועות שלו, בשיערו המתבדר ואי אפשר שלא להבחין בזה. הסוס מייצג פעמים רבות מסע אליו אנו יוצאים. זה יכול להיות מסע פיזי, מנטלי או רוחני בו אנו יוצאים בחיפוש אחר תכלית החיים, חכמת חיים.
חיות רבות מייצגות מיניות. יופיו של הסוס המשולב עם כוחו וחוסנו מייצגים לא רק מיניות, לא כי אם גם פריון ושפע. לעלות על הסוס הוא ביטוי, או סימבול, המייצג הצלחה. הרכיבה עליו הנה סימבול המייצג הישג, ריסון עצמי ומימוש הפוטנציאל.
ראייתו של הסוס אמנם חלשה, אולם שאר החושים שלו מפותחים מאד. שמיעתו חדה מאד ואף מדויקת וחוש הריח שלו מפותח ובזכותו הוא מגלה טורפים מזון ומים. לכן לעתים סימבול הסוס יכול לסמל אזהרה בפני סכנה אפשרית וכן את היכולת לראות את העתיד.
הסימבולים, ובמיוחד הסימבולים של החיות, אינם רעיונות או אגדות המרוחקות מאתנו. אלו הם סימבולים המעצבים את חיינו, אלו הם חלקים ממי שאנו.
הסוס מייצג את האדם המסור והנאמן והאוהב הנמצא בקונפליקט בין המסירות שלו, מוסר העבודה הגבוהה שלו והצורך לשרת, לבין הטבע והחופש הקוראים לו לצאת למרחבים. במהלך חייו הוא לומד אולי להיות מחוספס ומפגין כוחניות, אולם בתוך תוכו הוא רך, אוהב ואף סלחן.
אנו כבר לא מדברים על סוסים, אלא על אנשים המתהלכים בינינו. לא רק את הסוס שיעבדנו, אלא את האנושיות שלנו, יש בנו צד הנוטה לנצל את הקרובים לנו ולהתייחס למה שאנו מקבלים מהסביבה שלנו כמובן מאליו. אנשי הסוס נמצאים בכל מקום והם יהיו אנשים הקרובים לנו שאנו באמת חשובים להם. אנשים אלו יכולים להיות החברים הטובים והנאמנים ביותר שלנו אם רק ניתן להם. אני מאחל לנו לפגוש את אותם אנשי הסוס ולצאת אתם למסע של חברות ושותפות אמיתית.
פתרון חלום על סוס: רכיבה על סוס עצוב
חלום על סוס, כמו כל חלום בו מופיע בעל חיים, הנו חלום שיש להתייחס אליו ברצינות. ברור שגם חלומות אחרים חשובים, ולכול חלום צריך להתייחס ברצינות, אולם חלום בו מופיע בעל חיים הנו חלום המייצג בעיה שורשית, עמוקה וקדומה בחיינו.
הלא מודע שלנו יכול לבחור דרכים שונות להציג לנו קושי או משבר אותו אנו חווים, וצריך להבין שהבחירה של הלא מודע אינה מקרית, ולכן אם הלא מודע בחר להציג את הבעיה דרך בעל חיים כגון סוס, זה אומר שהחלום מייצג משהו קדום ועמוק יותר מהבעיה שאתה אנו מתמודדים כעת.
כך למשל אם החולמת שלנו גילתה שבן הזוג שלה בוגד בה ומערכת היחסים בניהם נגמרה בצורה קשה וכואבת, הלא מודע של החולמת יכול היה לבחור לחלום שדורסת אותה משאית, שהיא נדחפת לתהום, שיורים בה בלב. כל אלו יכולים לסמל את הכאב שלה בצורה מכובדת מאד, אולם אם הלא מודע בחר לחלום שכלב נושך אותה זה אומר שמעבר לעובדה שכרגע בן הזוג שלה הוא "הכלב" ושהוא, החבר הטוב של האדם, בגד בה בצורה כל-כך נוראית, הופעת הכלב בחלום מראה שיש כאן משהוא שורשי ועמוק הרבה יותר בחיי החולמת. סביר להניח שנושא הבגידה בחייה קיים כבר קודם והחבר הנוכחי הוא רק אירוע בודד, חלק מסדרה של קשיים ובעיות סביב נושא הבגידות שהיא חוותה בחייה.
לפני פתרון החלום
לפני שאנו נגשים לפתרון חלום, עלינו לוודא תחילה שהסימבול שהופיע בחלום אינו רלוונטי לאירוע שהתרחש באמת בחיי החולם, ורק לאחר מכן, כשנשללת אפשרות זו אנו יכולים להתחיל לפרש את החלום.
כך למשל, חלום על סוס שבו המוזמן לרכיבה על סוסים ביום שבת הקרוב, סביר יהיה שיחלום על סוסים באחד הלילות, זה לא אומר שחלום זה מייצג מסרים עמוקים ושורשיים שעולים כרגע מהלא מודע.
סוס בחלום – תיאור המקרה
"חלמתי חלום ובו אני הולכת עם חברה לעבודה לחוות סוסים כדי ללמוד לרכב על סוסים. לאורך כל החלום אני מנסה לעלות על הסוס, אבל ללא הצלחה. אני זוכרת היטב את הסוס בחלום: הוא היה חום, אצילי ומאד הרשים אותי, אבל היה בעיניים שלו משהו קצת עצוב ואני זוכרת ששאלתי את המדריך שעזר לי לעלות על הסוס מדוע הסוס עצוב אבל לא קיבלתי תשובה.
בחלום ניסיתי לעלות על הסוס מספר רב פעמים מכדי שאזכור כמה, אולם בכול פעם היה מכשול חדש שהפריע לי לעלות על הסוס ובכול פעם שהצלחתי להתגבר על המכשול ועליתי עליו, הסוס התרומם על הרגליים האחוריות שלו והפיל אותי.
למשל באחת הפעמים לא היה פדל ולכן המדריך הביא לי סולם, בפעם אחרת לא היה אוכף ולכן שמו לי שמיכת פוך על גב הסוס ולא משנה כמה פעמים עליתי סוף סוף על הסוס, הסוס סרב לתת לי לרכב עליו והפיל אותי".
אני בת 25, גרה עם חבר, עובדת כאשת מכירות ומעולם לא רכבתי על סוסים.
יש משהו שרציתם להוסיף בנושא חלום על סוס? כתבו בתגובות! ואם עשינו לכם חשק ללמוד עוד בואו לקרוא על קורס פיענוח חלומות ולקבל פרטים נוספים
דרך פתרון החלום על סוס
שלב ראשון בפתרון חלום על סוס– הקשבה
להקשיב לחלום זה אומר להתבונן מהצד ולהרגיש מה הם ההדגשים הנכונים ומה החלום בעצם רוצה להגיד לנו. כדי להקשיב נכון, לא חייבים להכיר סימבולים, אלא צריך את היכולת לתת למילים של החולם לסחוף אותנו, כמו בסיפור, למקום אחר. מקום שממנו נוכל לעשות סינתזה, להבין מה מציק לחולם ומה בעצם רוצה לצאת מהסיפור של החלום החוצה.
לכן הדבר הראשון שאנו צריכים לעשות כשפותרים חלום על סוס או כל חלום אחר הוא לעצור לרגע ולחשוב מה הסיפור של החולם מעורר אצלנו? מהן המחשבות שעולות לנו? באו ננסה, אם כך, לעצור לרגע ולדמיין את הסצנה הראשונה של הסוס בחלום. מה עולה לנו בראש?
החלום על סוס מתחיל כשהחולמת הולכת עם חברה לעבודה לחוות סוסים כדי לרכב על סוסים. כאשר אני פותר חלום אני אוהב לעצור לשנייה בשלב זה, ולשאול את עצמי: אם היה מדובר בסרט או סיפור, על מה הייתי חושב בנקודה זו, מה הבמאי של החלום רוצה לספר לנו. אני לא יודע מדוע, אבל כשאני שמעתי את החלום הייתה לי תחושה של שמחה: יום כיף, רכיבה על סוסים, חיבור עם הטבע. אני זוכר שאמרתי לעצמי: "איזה כיף לה".
בסצנה השנייה של החלום על סוס החולמת מאד התרשמה מהסוס, אבל היא שמה לב שהסוס טיפה עצוב, ולאורך כל החלום היא לא הצליחה לעלות על הסוס. בכול פעם שהיא ניסתה, עמד בפניה מכשול חדש שעליו היא הייתה צריכה להתגבר.
אותי הסצנה הזו קצת אכזבה. חשבתי שזה הולך להיות חלום נעים, אולם החלום הפך להיות מסתכל. מה שמשך את תשומת ליבי ואפילו הדליק נורה אדומה הוא שהחולמת הבחינה שהסוס עצוב, וכיוון שכך, אני מניח שלסוס בחלום זה צריכה להיות פרשנות קצת חריגה.
בסצנה השלישית החולמת עולה על הסוס, אבל בכול פעם הסוס מפיל אותה.
עכשיו נעצור שוב וננסה לראות מה מתעורר אצלנו כשאנו קוראים את הסצנה. אותי הפליא שלא קרה לה כלום כתוצאה מהנפילה, ומאד התרשמתי מהעובדה שהחולמת מנסה שוב ושוב לעלות על הסוס וזאת למרות שברור שהוא לא בעניין.
שלב שני בפתרון חלום – סימבולים: סוס, סוס עצוב ומה עושה שם החברה
לא רק סוס בחלום, יש גם חברה בחלום
אחת השאלות שצריך לשאול בחלום זה היא מדוע הלא מודע של החולמת בחר דווקא בחברה הזו. אנו כבר יודעים שהדמויות בחלום שלנו מייצגות צדדים שונים הקיימים בנו, וברור שהחברה מייצגת איזה שהוא צד הקיים אצל החולמת ושאין לזה קשר ממשי עם החברה עצמה. דעתי היא שהלא מודע בחר בחברה כדי לחזק את הזיקה של החלום עם מקום העבודה.
בשיחה עם החולמת היא ספרה שהחברה הזו היא אחת המוכרות הטובות של החברה וששתיהן מנסות להתקדם בחברה לתפקידים יותר בכירים.
סוס בחלום – חלק ראשון – לעלות על הסוס
תכונות הסוס, מראהו האצילי והעובדה כי הוא שירת את האדם נאמנה כ- 6,000 שנים בהם בין השאר עזר לאדם לנדוד ולהתפתח, הפכו אותו לסימבול חשוב המהווה חלק גדול מתרבות האדם.
לעלות על הסוס הוא ביטוי וסימבול, המייצג הצלחה. הרכיבה עליו הנה סימבול המייצג הישג, ריסון עצמי ומימוש הפוטנציאל.
סוס בחלום חלק שני – הסוס העצוב
על סימבול הסוס בחלום אתם מוזמים לקרוא בהרחבה במאמר: "עבדך הנאמן", ולגלות שהסוס אינו תמיד סימבול המייצג אצילות, הצלחה ומימוש פוטנציאל. כיוון שהדמויות בחלום מייצגות אותנו, הרי שגם הסוס העצוב מייצג את החולמת ולדעתי זהו החלק הכי חשוב בחלום.
דעתי היא שהלא מודע רוצה להראות לחולמת שלנו שהיא אינה מתנהלת נכון. אמנם הסוס בחלום מייצג את האדם המסור והנאמן והאוהב, אולם הוא מייצג גם את הקונפליקט בין המסירות שלו, מוסר העבודה הגבוה שלו והצורך לשרת, לבין המציאות המראה שלמרות ששנים היא מנסה לעלות על הסוס, להתקדם בעבודה, בפועל היא לא מקבלת את הקידום שהיא רוצה.
נראה שהלא מודע, שיודע לאסוף הרבה נתונים שבזמן ערות אנו לרוב לא שמים אליהם לב , כבר הגיע למסקנה – את לא תקבלי את הקידום. בסופו של דבר את מעבידה את עצמך בפרך ולחינם.
שלב שלישי בפתרון חלום על סוס – סינתזה
עכשיו כשיש לנו את כל הנתונים: הקשבנו, הבנו את הסימבולים שהחלום מציג לנו, אנו יכולים להבין שזהו חלום פסיכולוגי ויכולים להבין מדוע הלא מודע הציג את הסיפור ואת הסימבולים בצורה, בסדר ובדרך הזו.
את התשובה כמובן לא אנו יכולים לתת, ואת פתרון החלום רק החולם יכול להבין, אולם אנו יכולים לעזור לו לחבר את הנקודות ולשאול את השאלות הנכונות.
והתשובה לחולמת…
נושא החלום על סוס הוא למעשה מקום העבודה שלך. היה אפשר להבין את זה מהעובדה שאת מנסה לעלות על הסוס, סימבול המייצג הצלחה והגשמה עצמית, אבל מה שהסגיר את העניין היה העובדה שלחוות הסוסים הגעת עם חברה לעבודה.
אחד הסימבולים החשובים ביותר בפתרון חלום שלך הוא הסוס העצוב, כיוון שהסוס העצוב מייצג אותך. לא שהחלום רוצה להראות לך שאת עצובה, אלא להראות לך שאת הופכת להיות אותו סוס עצוב והופכת למה שהוא מייצג. בחלום את מנסה אין ספור פעמים לעלות על הסוס ואני חושב שהפירוש כאן הוא מאד ברור: את מנסה כבר הרבה זמן לקבל את הקידום בעבודה, ובכול פעם שאת ממש קרובה קורה משהוא וכמו שהסוס העיף אותך מעליו, כך המעסיקים שלך המציאות תירוץ חדש או סיבה מדוע עכשיו אי אפשר לקדם אותך.
לדעתי הלא מודע בחלום על סוס מנסה להראות לך שנמאס לך, ויותר מזה, שאם תמשיכי – רוחך תשבר. פעמים רבות אנו מתעלמים מנתונים חשובים שנמצאים בחיינו, גם כשהם מופיעים שחור על גבי לבן, אולם מפאת חוסר תשומת לב, חוסר עניין או חוסר רצון, אנו ממשיכים הלאה ולא שמים לב אליהם. אך הלא מודע כן רואה את אותם נתונים, מעבד אותם ומגיש לנו את התוצאות בחלום.
אני חושב שהלא מודע רוצה להזהיר אותך ולהראות לך שאת הופכת להיות למה שהסוס הפך להיות במרוצת השנים בהם הוא שרת את האדם. הסוס הוא טוב לב, חרוץ, נאמן, מסור ועובד ללא הפסקה, אך מה שהוא לא יודע זה שהוא בעצם מנוצל, שאת התכונות הטובות שלו האדם יודע לנצל לתועלתו האישית ושבסופו של דבר כשרוחו של הסוס תשבר, גם לאחר שהוא יתמוטט האדם ימשיך לנצל את הסוס ואפילו ישתמש בגופו כדי להכין דבק.
כך גם הלא מודע שלך חושב על מקום העבודה שלך ומנסה להראות לך שאת נותנת שם את הנשמה שלך, אולם המעסיקים שלך, שנהנים מאד מהתפוקה שלך, מהשעות המטורפות והמסירות שאת מגלה, לא באמת מתכוונים לתת לך קידום והסוס מופיע שם כדי שתחשבי מה את רוצה לעשות.
הי שגיא, נהנתי מאוד מהכתבה שהבהירה את הקשר המיוחד בין הסוס והאדם.
מהדברים שאתה כותב על המסירות וההתמסרות הגדולה של הסוס לאדם, ישנה התחושה שהסוס מקבל על עצמו תפקיד של קורבן. הוא מקריב את עצמו כדי לעזור ולאפשר לאדם התפתחות (קצת מזכיר את המיתוס של פרומתאוס שהביא את האש לבני האדם).
אפשר להגיד שביחס לחיות האחרות הוא נמצא במקום מאוד גבוה ומכאן אצילותו.
היה לי קצת חבל שלא התייחסת לקנטאורים שדרך אגב מופיעים הרבה מאוד על המקדשים ביוון.
מה שעוד מעניין שדמויות הקנטאורים במקדשים הם בדמות של ראש של אישה וגוף של סוס.